Nieuws - Actueel
Nieuws - Actueel

Advocaat Dokkum voor allerlei rechtsgebieden

Een advocaat in Dokkum die u helpt op verschillende rechtsgebieden. Dat is Kooi Advocaten. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere familierecht en strafrecht. Onder familierecht vallen heel veel zaken, maar het meest voorkomende is de echtscheiding. Een complexe en vaak emotionele zaak waar wij u graag bij helpen. Een echtscheiding is immers een gerechtelijke procedure.

Met mediation zoekt Advocaat Dokkum naar oplossing

Wilt u een advocaat in Dokkum om te voorkomen dat u uw echtscheiding voor de rechter moet uitvechten? Mediation biedt in dit geval de uitkomst. Hiermee zoekt een bemiddelaar naar een oplossing waar twee partijen niet tot zijn gekomen. Vaak lijkt het alsof er geen oplossing mogelijk is, maar weet een bemiddelaar er toch een te vinden. Ondanks zijn betrokken houding staat een bemiddelaar buiten het conflict en kan hij met een  heldere blik naar de zaak kijken. Zodra een bemiddelaar een oplossing vindt en u en uw ex-partner afspraken kunnen maken over de echtscheiding is het niet langer nodig om samen voor de rechter te verschijnen. Dat scheelt u een heel gedoe. Bij overeenkomst van de afspraken dient de bemiddelaar namelijk een echtscheidingsconvenant en een echtscheidingsverzoekschrift in bij de rechtbank, waar de echtscheiding vervolgens schriftelijk wordt afgehandeld.

Advocaat Dokkum werkt ook pro Deo

Zoekt u een advocaat in Dokkum die ook pro Deo zaken doet? Ook hiermee kan Kooi Advocaten u van dienst zijn. Een rechtszaak is een procedure waar vaak veel kosten aan zijn verbonden, zoals de kosten voor een advocaat. Via een pro Deo zaak ontvangt u gesubsidieerde rechtshulp. Op die manier worden de kosten van uw advocaat in Dokkum door de overheid vergoed.