Nieuws - Actueel
Nieuws - Actueel

Echtscheidingsbemiddeling houdt u uit de rechtszaal

Heftige gevoelens van verdriet, onbegrip, woede en misschien wel wraak. U kunt zich in de steek gelaten voelen of voelt zich schuldig naar de ander. Emoties spelen een grote rol rond een scheiding, waardoor het maken van afspraken soms wordt bemoeilijkt. Door echtscheidingsbemiddeling gaat u samen met uw ex-partner met een van onze bemiddelaars om tafel. Het doel: de bemiddelaar behartigt en bewaakt de belangen van jullie en afspraken worden gemaakt zoals jullie dat het liefst zien. Het grote voordeel: de procedure van de echtscheiding verloopt geheel schriftelijk en daarom hoeft u niet tegenover de andere partner in de rechtbank te verschijnen.

Echtscheidingsbemiddeling: hoe te beginnen

Emoties spelen een grote rol tijdens een echtscheiding en daarom is dat het startpunt van echtscheidingsbemiddeling. De bemiddelaar bespreekt eerst de emotionele en rationele aspecten voordat afspraken worden gemaakt over onder andere:

  • de kinderen
  • het huis
  • alimentatie
  • het pensioen.

Echtscheidingsbemiddeling geheel schriftelijk

U wilt graag op een vreedzame manier de scheiding voltrekken zonder daarbij tegenover de andere partner in de rechtszaal te hoeven verschijnen? Het is mogelijk via echtscheidingsbemiddeling. Zodra volledige overeenstemming is bereikt tussen beide partijen worden alle afspraken vastgelegd op papier. De advocaat zal deze echtscheidingsconvenant samen met het echtscheidingsverzoekschrift indienen bij de rechtbank, die de procedure schriftelijk afhandelt.