Nieuws - Actueel
Nieuws - Actueel

Mediation biedt altijd een oplossing

U gaat scheiden, maar overleg met uw ex-partner is niet mogelijk of verloopt moeizaam? Mediation kan ervoor zorgen dat u alsnog goede afspraken kunt maken. Samen. Via mediation gaan u en uw ex-partner met een bemiddelaar van Kooi Advocaten om tafel om een oplossing te vinden voor de geschillen en het maken van afspraken. Alhoewel een oplossing voor u misschien onvindbaar lijkt, ligt die er vaak wel. Een bemiddelaar toont zich betrokken bij uw scheiding, maar staat er in feite ook buiten en kan er van een afstand naar kijken. Daardoor heeft hij beter zicht op de zaak en is er in vrijwel alle gevallen een oplossing mogelijk.

Mediation houdt u uit de rechtszaal

Mediation is een veel gebruikte manier om tot een oplossing te komen en kent dan ook veel voordelen. Welke dat zijn vind je hieronder.

  • Deskundige begeleiding
  • Het komen tot een gezamenlijke oplossing die voor u en uw ex-partner aanvaardbaar is
  • Mediation houdt u uit de rechtszaal

Het laatste voordeel van mediation behoefte enige uitleg. Een echtscheiding is een gerechtelijke procedure waar een rechtbank mee dient in te stemmen. Als bij het indienen van een echtscheidingsverzoekschrift geen afspraken zijn gemaakt over gezag over de kinderen, alimentatie en boedelverdeling, dan zal dat gebeuren in de rechtszaal. Dat is niet nodig zodra u kiest voor mediation. Samen met de bemiddelaar worden afspraken gemaakt over deze zaken. Als zowel u als uw ex-partner volledig akkoord gaat met de afspraken dient de bemiddelaar zowel een echtscheidingsverzoekschrift als een echtscheidingsconvenant in. Hierdoor wordt de procedure geheel schriftelijk afgehandeld en hoeft u niet naar de rechtbank om tegenover elkaar te staan.